donderdag 15 juni 2017

OVERVERHITTING HET KAN !

Net als veel mensen zijn katten echte zonaanbidders. Ze zoeken bij voorkeur in huis of buitenshuis een plekje op om lekker van de zon te genieten. Maar pas op, extreme hitte van de zon kan gevaarlijk zijn voor je kat

Iedere kat reageert anders op warm weer. Vooral kittens en oude katten zijn gevoelig voor hoge temperaturen. Voor alle katten geldt dat je ze met warm weer niet moet stimuleren om te spelen en te rennen. Hoe minder energie je kat verspilt tijdens een (zeer) warme dag, hoe minder last hij heeft van de hitte.
Je kat is oververhit, wat nu?
Over het algemeen kunnen katten grote hitte beter verdragen dan bijvoorbeeld honden. Toch kan het gebeuren dat je kat oververhit raakt. Dat herken je doordat hij gaat hijgen om zijn lichaamstemperatuur te laten dalen. Mensen gaan transpireren om warmte kwijt te raken, maar katten kunnen dat niet.
 Als je kat oververhit is geraakt, haal hem dan zo snel mogelijk uit de zon en breng hem naar een koele plek. Geef hem water, zodat zijn temperatuur daalt. Lukt dit maar gedraagt je kat zich anders en wordt hij niet snel de oude? Een bezoek aan de dierenarts is dan noodzakelijk.

Bron : Dierennieuws van 10/06/2014

4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten